Upcycle İstanbul Art&Design Festival


Müze Gazhane’de düzenlenen Upcycle İstanbul Art&Design Festivali'nde iki gün boyunca sergiler, atölyeler, konuşmacılar ve bu işe gönül veren üretici ve sanatçılarla bir aradaydık. İleri dönüşüm ve kaynakların etkin kullanımı konusunda toplumsal bilinç oluşturmayı amaçlayan böyle bir etkinlikte yer almaktan büyük keyif aldım. 

Festival kapsamında, yumurta kabuklarını dönüştürerek şekillendirdiğim iki tasarım projem "Tasarımda Dönüşüm Sergisi"nde yer aldı. 

Yumurta Kabuklarının Sürdürülebilir Tasarıma Dönüşümü

Her yıl ortaya çıkan yumurta kabuk atığının, okyanuslardaki plastik atık miktarıyla eşdeğer olduğunu biliyor muydunuz? Bu bilgiden hareketle yumurta kabuklarını çevre fırın ve pastanelerden toplayıp bir üretim ve tasarım sürecinden geçirerek Balance ve RockZEN mumlukları tasarladım.

 Amacımı, geri dönüştürülmüş atık malzemelerden işlevsel ve aynı zamanda estetik objeler tasarlayarak sürdürülebilir bir yaşam tarzını teşvik etmek olarak tanımlayabilirim. Daha detaylı bilgi için her iki tasarımla ilgili linkleri aşağıya bırakıyorum:

"RockZEN" ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız. "Balance" ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

Kimisi cam şişeleri, kimisi ambalajları, kağıtları, kahve posalarını dönüştürürken; kimyasallardan uzak, doğayla yakın, bol emekli üretim şekilleri ile bu işe ne kadar gönül veren insan olduğunu gördüm.

Herkesin birbirine kendi öğrenimlerini aktarmaya çalıştığı, paylaştığı, böyle harika bir kesişimde yer almak harikaydı. Bu güzel sinerjinin iki gün boyunca Müze Gazhane’yi ziyaret eden herkese de geçtiğine inanıyorum ve umuyorum ki ekolojik ayak izimizi azaltma yönünde birer tüketici olarak da daha yapıcı adımlar atacağız.

En büyük teşekkürüm ise bu kadar geniş çaplı etkinliği, büyük bir içtenlik ve sevgi ile organize eden Upcycle İstanbul ve Localmakers Ekibine, Arzu Semiz ve Yağmur Çoban'a...

Birlikteyken ne kadar büyük bir güç üretebileceğimizi gördüm, daha nice güzel projelere...


Yorum yaz


Yorum ve önerilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz:) Sizlerden fikirler aldıkça biz de çok mutlu oluyoruz.